De zwagers waren als laatst te vinden bij: Cinestar Enschede - Inception, Pathe Groningen - The A-Team

dinsdag 23 maart 2010

Internationale ervaringen

De Zwagers zijn weer back in business. Na een lange vakantie van een hen zijn we weer terug. Alleen heeft De Zwager op zijn vakantie niet stil gezeten. Hij is op vakantie geweest aan de andere kant van de wereld. Nu vragen jullie natuurlijk allemaal af waarom gaat 1 van De Zwagers samen met de schakel zo eind vliegen om daar op vakantie te gaan!

Nou eerlijk gezegd omdat dat al heel erg lang hun droom was om een keer goed downunder te gaan. Maar de zwager ging voor nog een reden. Na het googlen naar de termen "Grootste bioscoopscherm ter wereld" kwamen de zwagers tot de enige juiste conclusie. Daar moet tenminste één keer een zwager zijn geweest.

Zo kwam het dat de schakel en de ene zwager samen op maandagmiddag in hun vakantie naar de IMAX theater in Sydney zijn geweest. Deze bioscoop is gebouwd door de stad om het grootste bioscoopscherm ter wereld te hebben. Er is maar 1 zaal en het scherm is hoger dan 8 verdiepingen. Officiële maten zijn: een hoogte van 29,42 meter en een breedte van 35,73 meter.

Wat een belevenis! Schakel en ene Zwager hadden in het hotel en van medereizigers begrepen dat je ver van te voren al kaarten moest regelen. Alle voorstellingen van Avatar waren sinds eind december constant uitverkocht. Zondag waren de kaartjes al gekocht.

De bioscoop staat middenin de 'Darling harbour' van sydney. Dit is een haven die gemaakt is door het stadsbestuur als een cadeau voor de inwoners van Sydney. Het is een gezellig gebied met restaurants, kroegen, parken en uiteraard boten.


Rond half drie stonden De Schakel en de ene Zwager al voor de deur. Langzaam begon de spanning bij de zwager op te bouwen. Stel maar eens voor dat je naar het grootste scherm van de wereld gaat kijken. Na een half uurtje in de mooie hal te hebben gestaan, voorzien van een Australië portie cola light, was het eindelijk zo ver. De deur ging open en we konden de zaal binnen. De indruk; niet normaal, wat een groot scherm Denk maar het scherm van de IMAX in Amsterdam en dan voor je gevoel 4 keer zo groot. We hadden niet de beste plaatsen van de zaal maar dat maakte allemaal niet uit. "Every seat is the best seat of the house"is het motto en dat is ook zo.

Helaas vertoonden ze alleen maar Avatar als film. Op zich niet erg maar we hadden laatst al Avatar gekeken in Heerenveen. Toen al een goede film maar nu met dit grootte scherm was het nu eindelijk scherm. De Zwager wist niet eens dat 'de navi' een tijgervel hadden. Maar door dit scherm was alles erg scherp. Fantastisch. Het is iedereen aan te bevelen om naar deze bioscoop te gaan als je een trip downunder maakt.

Op de terugreis naar Winters Nedeland vermaakten de schakel en de zwager zich een dagje in Hong Kong. Volop sightseeing en shopping. Toevallig kwamen zij langs een bioscoop. Daar draaide de nieuwe (inmiddels voorzien van een oscar) film Crazy Heart al. De Schakel en de ene Zwager; "Wij vonden het niet een geweldige film maar deze bioscoop had de beste bioscoop stoelen ter wereld. Wat comfortabel. Zelfs veel beter dan de stoelen van de Mustsee in de Euroborg."

En na 11 uren vliegen belandden zij weer op Schiphol en waren de zwagers weer herenigd. Op naar het volgende bioscoopavontuur.

Geen opmerkingen: