De zwagers waren als laatst te vinden bij: Cinestar Enschede - Inception, Pathe Groningen - The A-Team

dinsdag 14 oktober 2008

Eagle Eye - Cinemec Ede

Afgelopen zaterdag reisden de Zwagers af naar het verre Ede om de Cinemec bioscoop te bewonderen. In gezelschap van 2 trouwe biosvrienden werd de Prius weer aangeslingerd. Door op internet te zoeken naar beste bioscoop van Nederland geeft de zoekmachine Cinemec Ede als de beste. De test was uitgevoerd door een Vara Kassa panel van 9 filmfanaten. Door dit soort tests worden de Zwagers geprikkeld om zelf een oordeel te geven over deze bios.

Bij het naderen van de bios werd al duidelijk dat het niet om een standaard bioscoopje gaat. De auto werd gemakkelijk geparkeerd en op naar de ingang. De eerste indruk was zeer goed, mooie ruime entree met gezellige koffietafeltjes. Er moest even in de rij gestaan worden om de kaartjes te halen. De vriendelijke kassa juffrouw wees ons ook direct op de parkeermunt, hierdoor hoef je niet te wachten bij het verlaten van de bioscoop bij de gebruikelijke betaalautomaat.

Na een kwartier wachten mochten we de zaal in. Doordat we alleen rijnummers hadden gekregen moest er toch gehaast worden om een beetje in het midden te zitten. Vol verwachting richting de zaal en daar werd de Utopie van beste bioscoop van Nederland volledig weggevaagd. Wat een klein matig rotzaaltje. Hoe is het mogelijk dat een bios met zo'n enorme entree en wachtruimte zulke zaaltjes heeft? Simpele stoelen zonder bekerhouders, zonder beenruimte en bijna geen armleuning te vinden. Goed, dit moesten de Zwagers even verwerken.

Het praatje vooraf van een van de medewerkers over de trailers en de film was goed, maar laat dit alsjeblieft over aan een leuke dame en geef die dan direct een microfoon. Na 2 leuke trailers begon de film. Eagle Eye werd vooraf goed gerecenseerd als een spectaculaire achtbaanfilm. Spectaculair was het redelijk, maar door alle hectiek op het scherm was er soms totaal niks van te volgen. Hierdoor viel de spanning weg en was je blij als de actie voorbij was. Tel hierbij op dat het onderwerp zeker niet vernieuwend meer is, kun je niet anders concluderen dat het wel een amusante film is maar niet 1 is die je jaren bijblijft. Maar het was ook echt niet een weggegooide zaterdagavond. De Zwagers hebben zich wel vermaakt.

Concluderend kunnen we gerust zeggen dat dit absoluut niet de beste bioscoop van Nederland is. Het gebouw, de entree en de catering zijn geweldig, dit in zwaar contrast met zaal 4 met slechte stoelen, matig geluid en absoluut geen briljant beeld. Modern betekent voor ons zuiver DIGITAAL.

Benchmark Cinemec Ede - Eagle Eye

-1 Beeld (25), 6 punten jammer genoeg. Analoog moet voorbij zijn, hopelijk gaan daarmee de stoffige lenzen ook de deur uit.

- 2 Geluid (20), 5 punten voor de moeite. Weinig indrukwekkende geluidseffecten. Zelfs een bouwkraan die een gebouw in vliegt kon geen schrikreactie opwekken.

- 3 Stoelcomfort (15), 2 punten. Iets beter als in Heerenveen maar nog steeds niet best.

- 4 Entree & Kassa (10), 8 punten. Entree perfect, kassa keurig.

- 5 Bereikbaarheid & P (10), goede bereikbaarheid met een grote parkeerplaats maar helaas betaald parkeren dus 7 punten.

- 6 Reclame & Trailers (8), 6 punten voor verrassende trailers en het praatje vooraf was bijna goed.

- 7 Pauze (4), Een goed geplaatste pauze gaf ruim tijd om versnaperingen te halen en om even te evalueren. 3 punten hiervoor.

- 8 Food & Drinks (4), 4 punten voor een zeer groot assortiment.

- 9 Zaalindruk (2), Spijtig genoeg 0 punten hier. Voor titel beste bioscoop van Nederland moet dit toch drastisch worden verandert.

- 10 Verlaten Bioscoop (2), 2 punten, goed geregeld via de zelfde mooie entree weer naar buiten. Snel de parkeerplaats kunnen verlaten en hup de snelweg weer op.

De zwagers kennen de beste bioscoop van Nederland 43 punten toe!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een deceptie! Gaan jullie nog gerechtelijke stappen ondernemen tegen de Vara?

De Zwagers zei

He Jeroen,

Je zou het haast overwegen!
De test serieus nemen doen we in ieder geval niet meer.

Anoniem zei

Ik raad het iedereen af naar deze bioscoop te gaan. Nadat ik 2 keer 5 minuutjes te laat aan kwam werden we grof de deur gewezen. Vrienden van ons zaten al binnen en vertelden ons dat er ook maar 8 mensen zaten en dat het geen probleem hoefde te zijn. Bij ons 3e bezoek wilden we onze kortingskaart laten zien waarna we te horen kregen dat het niet meer terug kon, want de kaartjes waren al gedrukt! Ook als 1 van ons de auto probeert te parkeren en er is nog genoeg parkeerruimte, gaat de poort niet open. Een storing wordt er dan gezegd. De al gekochte munt voor de parkeerplaats van 3 euro kan ook niet meer ingeruild worden, terwijl dat 10 meter aan de bar makkelijk lukte. Er is geen cola aanwezig, maar pepsi. Geen fanta, maar sisi. Geen popcorn of chips. Ook de stoelen zitten vreselijk kut. Je bent genoodzaakt onderuit te zakken en vervolgens een houten kont te krijgen. Het hele gebouw is nog lang niet af en het ziet er bij de entree prachtig uit, maar als je verder loopt is het 3 keer niks. Verder staan de stoeltjes zo dicht bij elkaar dat ik bijna bij mijn buurman op schoot zat!

Willem zei

Nou, wij hebben gisteravond deze bios ook een kans gegeven. En inderdaad, van buitenaf ziet het er gelikt uit. De entree is ook erg mooi, en de tafeltjes etc. zien er gezellig uit.
Maar wij waren de hele dag ons al aan het verheugen op de film (Green Lantern 3D) met een lekkere bak popcorn en cola.
Maar geen cola, maar pepsi (en nee, dit is geen cola!) en dan ook nog in een flesje! Wij willen gewoon een flinke beker waar je de hele film mee kan doen. En wat is een bioscoop zonder POPCORN!?!?!
Nee, je moet een klein rottig bakje met pinda's opvreten voor 3,50....kom op zeg.
De stoelen zijn te klein, zitcomfort is ver te zoeken en een bekerhouder in een bioscoop is toch geen overbodige luxe meer.
Het geluid was zeker niet overweldigend, we konden tijdens de film de mensen in de zaal gewoon horen, het beeld was prima, maar wat aan de kleine kant. De zalen zijn ook niet groot.
Voor een zaterdag avond was het wel lekker rustig, dat vinden wij zelf wel een voordeel.
De pauze wordt wel gewaardeerd. Op het bord in de zaal word ook netjes aangegeven wanneer de pauze weer is afgelopen. Maar zodra je weer naar de zaal loopt is de deur dicht en hangt er een bordje dat je weer moet wachten op de kaart controle. Maar geen medewerker te bekennen! Moeten we nu serieus de hele pauze gaan wachten tot we naar binnen mogen? Wij zijn gewoon doorgelopen, want er was toch geen medewerker te zien.
Al met al een teleurstellende ervaring, voornamelijk door het ontbreken van popcorn en goede frisdranken.
Wel hebben ze een ijs en (dure) snoepbar, maar kom op...je gaat toch niet met een ijsje in de bioscoop zitten...ben je de hele tijd aan het kijken waar je ijsje naar toe lekt in plaats van naar het scherm te kijken.
Cinemec...investeer in de zalen in plaats van een dure entreehal!
...en een popcorn bar!!!

Anoniem zei

Mensen moeten niet zo zeuren.. Cinemec is druk bezig geweest met een XL zaal toe. Die in bouw was was er in de winter Cineme on ice (schaatsen tijden film kijken) wat geweldig was. Ede is niet 1 van de rijkste plaatsen maar dat ze zoon bioscoop neer kunnen zetten is gewoon geweldig. De bioscoop van je eigen plaatst blijft in de meeste opsichten de beste omdat je er niet aangewent bent. Woon even paar jaar in Ede en je wilt niet anders dan Cinemec. Ik ben in redelijk veel bioscoops geweest (in vlissingen, Deventer, Groningen en nog meer) en roch bleef voor mij de cinemec het fijnst ;)

Anoniem zei

idd, geen popcorn bij bioscoop cinemec in Ede... vanwege de popcorngeur!!! Tis alsof je op een kermis bent zonder suikerspin... vanwege de suikerspingeur. :p