De zwagers waren als laatst te vinden bij: Cinestar Enschede - Inception, Pathe Groningen - The A-Team

woensdag 14 januari 2009

Australia - Cinema Leeuwarden


Voor deze benchmark hadden de zwagers alle vrienden van de blog uitgenodigd voor een bioscoopbelevenis. Twee blogvrienden hadden zich aangemeld. Zo gingen de zwagers met de schakel en twee vrienden zaterdagavond op naar Leeuwarden. De gekozen film was Australia.

De recensies over Australia waren niet lovend, maar hierdoor laten de zwagers zich niet uit het veld slaan. Je kunt pas een mening hebben over een film als je hem gezien hebt. Ook over de bioscoop waren de geluiden niet al te best.

Na een bak koffie bij de vrienden op naar parkeergarage Zaailand. Daarna een stukje lopen naar de bios. De buitenkant van de bios is niet overweldigend, eenmaal binnen kom je in een gezellige lobby. Niet te groot niet te klein, geen rij voor de kassa dus we konden snel naar binnen om goede plaatsen uit te zoeken. Dit waren wel de duurste kaartjes die De Zwagers tot nu toe gekocht hebben voor een film. Tien euro per kaartje, dat was dan wel voor een film van 166 minuten.

Het was de zwagers al snel duidelijk dat ze echt nooit in zullen gaan op recensies over een bepaalde film. Australia zit je van het begin tot het eind volledig in. Dit is echt een bioscoopfilm. De grootsheid van deze film komt het beste uit op een groot doek in de bios. Thuis op TV zal dit minder zijn. Vooral omdat de beelden van het Australische landschap uitstekend tot zijn recht komen in de bios. Het verhaal op zich was ook lang niet zo romantisch als werd geschreven, tuurlijk zit dit er wel in, maar volgens ons kan het best in zo'n epische film. Als we kritisch blijven kunnen we alleen zeggen dat er iets teveel thema's verwerkt zijn in de film.

We zaten in zaal 1 op driekwart van de zaal. Goede plaatsen, maar na een uurtje zitten had je niet het idee dat er nog een stoel onder je bips aanwezig was. De beeldkwaliteit was redelijk, maar vreemd genoeg begon aan het einde van de film het beeld slecht te worden. Strepen en onscherpe beelden.

Gelukkig moesten we een stukje terug lopen naar de auto zodat onze bipsen weer normaal aanvoelden. Vervolgens met een goed gevoel en een filmbelevenis rijker weer terug naar huis.


Benchmark Cinema Leeuwarden - Australia

-1 Beeld (25), 10 punten. Desondanks de superbeelden van Australia blijft de beeldkwaliteit matig. Ook het einde van de film had vreemde strepen en was zeer onscherp.

- 2 Geluid (20), 8 punten. Echt niet geweldig te noemen. Slecht is ook niet van toepassing. Maar voor zo'n epische film wil je echt meer voelen van het geluid.

- 3 Stoelcomfort (15), 2 punten. 166 minuten op deze stoelen is echt een straf.

- 4 Entree & Kassa (10), 6 punten. Mooie ruime lobby met snelle kassa en mooie bar met food and drinks. Ook genoeg zitplaatsen in de lobby om een bakkie te drinken.

- 5 Bereikbaarheid & P (10), Blijft toch betaald parkeren in een parkeergarage en een stuk lopen naar de bioscoop. 5 punten.

- 6 Reclame & Trailers (8), 6 punten. Geen reclame, goede trailers in goede kwaliteit.

- 7 Huishoudelijke verzorging (4), 2 punten. Door technische mankementen aan de blaasmachine moesten we de handen drogen aan een vieze handdoek na het toiletteren. Verder prima schoon.

- 8 Food & Drinks (4), 2 punten. Helaas helaas spuitcola! Verder keurig assortiment. De schakel vond de zoete popcorn erg lekker.

- 9 Zaalindruk (2), 1 punt. Verrassende zaal voor een relatief kleine bioscoop, maar wel met weinig diepte zodat je al gauw tegen de kruin van de persoon voor je kijkt.

- 10 Verlaten Bioscoop (2), Via dezelfde weg terug. 1 punt.

De zwagers kennen deze bioscoop: 43 punten toe!
43 punten klinkt weinig maar toch hebben we een leuke bioscoopavond gehad!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey zwagers, bedankt voor deze recensie. Ga hem binnenkort ook kijken. Vraagje...kunnen jullie aan de rechterkand misschien een blok opnemen met top5 van beste bio ervaringen (hoogste punten) en een top van laagste? Dan weet ik gelijk waar ik wel en niet moet zijn.

Gr Jeroen

De Zwagers zei

Hallo Jeroen,

Je hebt gelijk dat er een ranking ontbreekt op de blog. We hebben tot nu toe 14 bioscopen bezocht en er begint een rangschikking te onstaan. We hebben gewacht met de rangschikking omdat we een reeele lijst willen maken. Binnenkort gaan we de blog aanpassen en kun je een top 10 en een overall top zien. Dit is uiteindelijk natuurlijk de bedoeling van de blog.

Bedankt voor je reactie!

Groeten
De Zwagers