De zwagers waren als laatst te vinden bij: Cinestar Enschede - Inception, Pathe Groningen - The A-Team

maandag 8 december 2008

Oorlogswinter - Luxor theater Hoogeveen

Deze keer gingen de zwagers op een alternatieve manier Sinterklaas vieren samen met de schakel, de moeder van de schakel en hun omke naar het Luxor theater in Hoogeveen. Deze bioscoop staat op de oude en achterhaalde kassa vara bioscoop test aangeduid als zeer goed en dankt hieraan ons bezoek op deze koude zondagmiddag.

Een Nederlandse film staat nooit hoog op ons lijstje maar de oom van de zwagers wilde ontzettend graag naar 'Oorlogswinter' Zijn laatste bioscoopbezoek dateert van 1985. Dit was de Friese film "de dream". Dus het was hoog tijd voor een nieuwe bioscoopbelevenis. De zwagers hebben sinds Wit licht ook geen bezwaar tegen een goede Nederlandse productie!

Het Luxor is vanaf de snelweg prima te bereiken. Na even zoeken hadden we snel een parkeerplek. De eerste indruk van de bioscoop is vooral heel erg knus. Het is niet echt heel erg groot maar de sfeer bij de kassa en vooral bij de bar voor food en drinks is zeer aangenaam en gezellig. Na een lekker bakje koffie konden we zaal 2 betreden.

Omdat het een beetje een oude bioscoop is verwacht je niet echt een topzaal en dat is het ook niet echt omdat er weinig diepte in de zaal zit. Het doek hangt hoog en de stoelen staan allemaal op gelijke hoogte. Blij verrast waren we al over de scherpe en heldere reclames. Maar toen we het geluid van de trailers hoorden waren we verkocht. Laat de film maar komen.

Wij waren al zeer positief over Zwartboek en Wit licht en na het zien van Oorlogswinter zijn wij toch langzaam het trieste "floddergevoel" aan het verliezen. Wat een goede film! Alhoewel het is gebaseerd op een kinderboek van Jan Terlouw komt de film heel erg volwassen over. Prachtige sfeervolle beelden die volgens de omke exact kloppen met vroeger. De film is misschien een beetje traag maar zelfs dat past bij de tragiek van de oorlog.

Al met al een zeer geslaagde zondagmiddag in een zeer knusse en goede bioscoop. Hier komen we zeker weer terug.

Benchmark Luxor theater Hoogeven - Oorlogswinter


-1 Beeld (25), 15 punten. Voor een regionale bioscoop is dit echt een voorbeeld voor de wat kleinere bioscopen. Mooi scherp beeld. Echter was de zaal wat te lang en zaten we wat te ver weg. Als tip kunnen we geven dat je in het midden moet zitten.

- 2 Geluid (20), Door de houten vloer fungeerde de zaal als een soort klankkast en kwam het geluid boven verwachting geweldig tot zijn recht. Deze film moest het niet van het geluid hebben maar bij de trailers kwam de kwaliteit wel duidelijk naar boven. Wij willen hier wel eens naar terug met een goede actie film. 14 punten is daarmee terecht.

- 3 Stoelcomfort (15), Niet een wereldstoel maar ook geen straf om op te zitten. De omke had wel wat last van slapende billen. 8 punten. De plank voor je biedt volop ruimte voor food en drinks.

- 4 Entree & Kassa (10), Heel knus en gezellig. Weer een les voor andere kleinere bioscopen. Gelukkig was het niet druk en stonden we binnen. 6 punten.

- 5 Bereikbaarheid & P (10), bereikbaarheid is prima en parkeren was op zondagmiddag ook geen enkelprobleem. Pluspunt is nu het gratis parkeren. 7 punten.

- 6 Reclame & Trailers (8), professionele reclames van regionale bedrijven, hier kunnen ze in Amersfoort nog wat van leren. Trailers waren prima en brengen je in een bios stemming. 6 punten.

- 7 Huishoudelijke verzorging (4), nieuwe term die gelijk goed voor elkaar was in Hoogeveen. Alles keurig netjes en geen rommel en geen vieze wc's. 3 punten.

- 8 Food & Drinks (4), Leuke bar, veel keuze en kwaliteit. Lekker bakje koffie en vriendelijke bediening. 3 punten.

- 9 Zaalindruk (2), Niet slecht maar ook niet Antwerpen. 1 punt.

- 10 Verlaten Bioscoop (2), Prima voor elkaar. Personeel helpt mee opruimen en er werden kortingskaartjes aangeboden voor 2009. 2 punten.

De zwagers kennen deze knusse bioscoop 65 punten toe.

Geen opmerkingen: