De zwagers waren als laatst te vinden bij: Cinestar Enschede - Inception, Pathe Groningen - The A-Team

maandag 25 mei 2009

Angels & Demons - Pathé Rembrandt Utrecht


Afgelopen zondagmiddag hebben de Zwagers de Pathé Rembrandt in Utrecht bezocht om de film Angels & Demons te aanschouwen. De Zwagers vergezeld door de schakel en de reizende bioscoopneef, waren zeer benieuwd naar deze verfilming van het boek het Bernini Mysterie.

We waren mooi op tijd in Utrecht. Na parkeren in de parkeergarage La Vie bij de bijenkorf stonden we om 14:10 op de Oudegracht. Eigenlijk was het veel en veel te mooi weer om een filmpje te zien, maar de zwagers houden wel van een airco gekoeld bioscoopzaaltje. Alleen na binnenkomst in de kleine foyer schoot 1 ding door ons hoofd, wat een oude bende. Het interieur komt zeker uit de jaren zeventig of zo. Bij binnentreden van de zaal was het gelijk duidelijk dat deze bioscoop geen goede airco heeft. De mooie grote zaal op zich verraste ons wel.

Na een aantal reclames en trailers begon Angels and Demons. De schakel en de zwager hadden het boek gelezen en de andere zwager en de bioscoopneef niet. Dit had echter geen invloed op de beleving van de film. Angels and Demons is een echte achtbaanthriller waarbij je op het puntje van je stoel blijft zitten. Ze hebben niet echt het boek letterlijk verfilmd, maar wij vinden altijd al dat je het boek apart moet zien van de film.

Na een kleine drie uur genieten van de film waren we toch niet helemaal tevreden over de bioscoop. Het typische dubbelgevoel van een goede film in een matige bioscoop. De mooie zaal heeft wel alle potentie om een top zaal te worden maar dan moeten alle moderne bioscooptechnieken worden aangeschaft.


Benchmark Pathé Rembrandt Utrecht - Angels & Demons


- 1 Beeld (25), Onscherp, veel stof en veel onregelmatigheden. 8 punten omdat het scherm nog redelijk groot is. Verder even opmerken over de twee debiele balken die gebruikt worden voor de reclames en de trailers. Please koop een gordijn!

- 2 Geluid (20), Evenmin geen technische hoogstandje. We hadden de hele tijd het idee dat we in een holle grot zaten. Dit moet toch anders kunnen. 6 punten.

- 3 Stoelcomfort (15), We zaten wel op mooie plaatsen. Boven de ingang op de eerste rij van de tweede ring. Op onze geliefde drie kwart plaatsen in het midden. Lekker niemand voor ons. Tot de pauze zaten we lekker maar daarna begon de stoelcomfort lineair af te nemen. 6 punten.

- 4 Entree & Kassa (10), Klein en oud, we waren blij dat het niet druk was. We kunnen het ons niet voorstellen hoe het gaat met een première weekend op zaterdagavond. 2 punten.

- 5 Bereikbaarheid & P (10), de La Vie garage is mooi dichtbij maar het kost je wel 10 euro. Ook hier geldt wel dat het gelukkig niet druk was. 3 punten.

- 6 Reclame & Trailers (8), De reclames en trailers hebben weinig indruk op ons gemaakt. 24 uur later zijn we eigenlijk alles alweer vergeten. Vooral met de trailers willen we hongerig worden gemaakt voor een volgend bioscoop bezoek. 2 punten.

- 7 Huishoudelijke verzorging (4), De WC's waren wel oud maar wel netjes schoon. Verder was er weinig rommel. 3 punten.

- 8 Food & Drinks (4), Standaard assortiment. Gelukkig een keuze tussen flesjes drinken en spuitcola. 2 punten.

- 9 Zaalindruk (2), 2 punten. De zaal straalt meer uit dan de hele bioscoop doet vermoeden.

- 10 Verlaten Bioscoop (2), Netjes weer via de ingang. Verder weinig spektakel. 1 punt.

Deze bioscoopbeleving kennen wij in totaal 35 punten. Jammer voor een bioscoop in een grote stad. Dit schiet ernstig tekort. Dit schreeuwt om een opknapbeurt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Inmiddels zijn alle stoelen hier vervangen en is de zaal volgens mij volledige digitaal. verder leuke recensie!