De zwagers waren als laatst te vinden bij: Cinestar Enschede - Inception, Pathe Groningen - The A-Team

zondag 29 augustus 2010

Inception - Cinestar Enschede

Gelukkig er was eindelijk weer een zaterdag waarop de Zwagers beiden niks gepland hadden. Geen verjaardagen, voetbal, poppesloks of andere crap. De schakel was op een vrijgezellen feest dus konden de zwagers mooi samen op pad. De nieuwe vriendin van de ex-vrijgezelle zwager ging voor de eerste keer mee.

Dit keer was eindelijk de megabioscoop van Oost Nederland aan de beurt. Vlak naast de Grolsch Veste staat triomfantelijk de Cinestar Enschede bioscoop. Dit aan de rand van een groot massaal entertainment park.

Voordat de film begon liep er een man naar voren met een microfoon in de hand. Wij dachten aan een voorpraatje net als in Cinemec Ede en Pathe Arena. Dit bleek een huwelijksaanzoek te zijn... Niets zeggend voor ons bioscoopbezoek maar wel een grappig detail.

De gekozen film was Inception van Dicaprio. De pers was lyrisch over deze film dus moesten de zwagers dit natuurlijk even checken. Nu wijkt onze mening wel vaker af van de oude gevestigde journalistiek en zo in dit geval niet anders. De ene zwager viel halverwege in slaap en kon maar niet in de film komen. De andere zwager vond de film erg voorspelbaar en weinig vernieuwend. En geloof ons die tol valt echt wel op het einde. We zijn na animatiemoe ook al behoorlijk subrealistisch moe aan het worden.

Na deze lange zit terug in de auto. Toch wel tevreden terug naar huis. Het was al weer tijdje geleden dat we in een goede bioscoop zijn geweest.

Benchmark Cinestar Enschede - Inception

- 1 Beeld (25), Indrukwekkend groot scherm. Even een eervolle vermelding voor eindelijk een stijlvol gordijn. Zo maak je een bios gordijn. De film was lekker scherp alleen weer jammergenoeg een analoge film. 19 punten.

- 2 Geluid (20), Tijdens de film werd duidelijk dat de boxen het net niet/ wel aankonden. Af en toe last van vervorming van het geluid. Misschien iets te weinig watts per kubieke meter. Maar wel heel goed. We willen van de stoel worden afgeblazen en dit lukte niet helemaal. 15 punten.

- 3 Stoelcomfort (15), Aangezien de ene zwager lekker lag te slapen en de andere geen slapende bips had, kunnen we concluderen dat het goede stoelen waren. Ze mogen wel iets breder zijn van ons. 13 punten.

- 4 Entree & Kassa (10), Komt iets te industrieel en bioscoopfabriek/ entertainmenthal over. Niet echt sfeervol. De trap en de gang boven maakten veel goed. 6 punten.

- 5 Bereikbaarheid & P (10), Bereikbaar is prima. Alleen was het te druk om een parkeerplekje te vinden bij de bioscoop. We moesten het hele entertainmentpark oversteken om er te komen. Maar wel gratis. 5 punten.

- 6 Reclame & Trailers (8), Eindelijk regioreclame in top digitale kwaliteit! Zo hoort het. De trailers knalden ook van het scherm. Het gebeurt weinig maar de volle: 8 punten.

- 7 Huishoudelijke verzorging (4), 1 punt omdat er eindelijk voldoende pisbakken waren. Alleen jammer dat het zo vies was.

- 8 Food & Drinks (4), Matig assortiment. Geen pinda's.... 2 punten.

- 9 Zaalindruk (2), Mooie grote zaal met veel diepte en nogmaals het gordijn van allen bioscopen tot nu toe! 2 punten.

- 10 Verlaten Bioscoop (2), Via dezelfde weg als de ingang. 1 punt.

Totaal aantal punten voor Cinestar Enschede: 72 punten.

Geen opmerkingen: