De zwagers waren als laatst te vinden bij: Cinestar Enschede - Inception, Pathe Groningen - The A-Team

woensdag 20 augustus 2008

The Mummy III - Utopolis Emmen

Dit keer gingen de zwagers samen met een biosbroeder op een verloren maandagavond naar The Mummy III. Tijdens een aantal vorige bioscoopbelevenissen met the Mummy als trailer werd de honger naar de nieuwe film in de Mummy serie telkens groter. De trailer beloofde veel goeds. Veel humor, veel dode mensen die weer gaan vechten, actie, spektakel en Jet Li als de nieuwe mummy.

Al snel was er besloten om Emmen uit te gaan proberen omdat de Utopolis in Almere ook al zeer goed bevallen was tijdens Indiana Jones 4. Na een klein ritje van 3 kwartier in de nieuwe hybride bolide van de ene zwager arriveerden we in Emmen. Vlak naast de Utopolis ligt een grote parkeerplaats met meer dan voldoende plaatsen.

De kaartjes waren voor de zekerheid maar even gereserveerd en na wat eten en drinken te hebben uitgekozen stonden we al voor de vriendelijke kassa dame. Daarna moesten we nog even een kwartiertje wachten op het opengaan van de zaal. Utopolis Emmen heeft daarvoor een leuk ingerichte wachtruimte met wat stoeltjes en tafeltjes en veel sfeervolle bioscoop reclames. Verstandig is het om voor de kassa een bakje koffie te halen en die hier gezellig op te drinken.

Vervolgens kwamen we zaal 7 binnen. De zaal maakt niet een grote indruk maar is wel een keurig ingerichte zaal met flink groot doek. We zaten op rij 7 (van de 10 rijen) stoel 10, 11 en 12 mooie plaatsen! Deze zaal kent gelukkig genoeg hoogte om niet tegen de kruin van een ander aan te kijken. Ook de stoelen zijn gelijk aan de stoelen van Almere en dat betekent dat het gewoon goede stoelen zijn.

De reclames waren niet spectaculair, mede doordat het met een powerpoint achtige presentatie werd weergegeven. Trailers waren evenmin vernieuwend, Hell Boy 2 kennen we nu wel. Door naar de hoofdfilm want daar kwamen we voor. Na een minuut of 10 hebben de zwagers mekaar even aangekeken met dezelfde gedachte: hopenlijk word het beter. Integendeel, het werd slechter en slechter. Op het laatst zou de ene zwager bijna zijn begonnen met schreeuwen als er nog een domme grap uit Brendan Fraser zijn mond kwam. Verder was alles matig, slecht acteerwerk, een driekoppige draak is ook niet dat je zegt van wauw en dit alles zonder enige vorm van echte spanning. Allemaal een beetje jammer.

Met een redelijk teleurstellend gevoel ging het bioscooptrio richting uitgang. Ff snel pissen en vlug weer in de auto. Voor degene die nog heen moet: verlaag je verwachting of ga niet......
Complimenten voor Utopolis Emmen dat we toch wel echt in een leuke bioscoop zijn geweest maar met een boutfilm. Er komt zeker een herkansing.


Benchmark Utopolis Emmen - The Mummy

Hierbij de benchmark:

- 1 Beeld (25), 12 punten voor het beeld. De digitale THX intro was super, maar de analoge film kwam echt niet perfect over. Zwarte dots all over the place. Waarschijnlijk deels door de film kwaliteit.

- 2 Geluid (20), Niet bijzonder en niet slecht komt perfect uit in het midden met 10 punten. Meestal komen er een paar geluidsfragmenten in een actiefilm die je in de stoel doen trillen, die hebben we hier niet gehad.

- 3 Stoelcomfort (15), 12 punten voor hele fijne stoelen. Niet qua uiterlijk maar puur de ergonomie die je in de stoel een waardig bioscoop gevoel geeft.

- 4 Entree & Kassa (10), 6 punten voor een hele relaxte entree, vooral de aangename wachtruimte na het betalen bij een vriendelijke dame achter de kassa. Verder alleen geen spectaculaire trap of iets dergelijks.

- 5 Bereikbaarheid & P (10), 8 punten. Deze avond gratis parkeren. Je komt Emmen 2 tellen binnen en Utopolis lacht je tegemoet. Het gebouw alleen al geeft je een goed gevoel.

- 6 Reclame & Trailers (8), 3 punten. Weinig indruk achter gelaten. We zouden niet meer weten wie er geadverteerd heeft en stop met Hell Boy 2 trailers.

- 7 Pauze (4), 0 punten. Graag hadden we bij deze slechte film even een pauze gehad om even te overleggen hoe we verder deze ellende kunnen uitzingen. Een film met weinig spanning werkt op een of andere manier ook erg op je blaas.

- 8 Food & Drinks (4), 2 punten. Mooie ruime Food & Drinks afdeling met van alles wat. Alleen moet je wel weten dat zonder pauze je niet halverwege iets kan halen.

- 9 Zaalindruk (2), 1 punt. Ziet er goed uit, neutrale kleuren en goede schuinte. Maar daardoor niet iets echt speciaals.

- 10 Verlaten Bioscoop (2), 1 punt. Mooi kort langs de wc's en zo buiten. Maar geen plaats om na te zitten.

Totale score voor deze verloren maandagavond bioscoop beleving: 55 punten

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb hem ook gekeken en idd een boutfilm! Volgende keer eerst jullie blog lezen zodat ik mijn verwachtingen kan bijstellen :)

Pak je daar in NYC nog een biosje mee?

Greets
Jeroen

Anoniem zei

He Jeroen,

Ik ben net terug uit NYC en heb niet de tijd gehad om naar de Bios te gaan....

Ik zie je dinsdag!

De zwager