De zwagers waren als laatst te vinden bij: Cinestar Enschede - Inception, Pathe Groningen - The A-Team

zondag 31 augustus 2008

The Dark Knight - Utopolis Almere

Terwijl de ene zwager in New York zat kon de andere zwager het niet laten om nogmaals the Dark Knight te gaan kijken. Een paar weken terug reisden de zwagers af naar Pathe Arena IMAX om batman te zien (zie blog). Toen was het beeld en de geluidskwaliteit zeer indrukwekkend te noemen. Zaal 1 Utopolis Almere is nog steeds 1 van de favorieten van de zwagers, en het was nu mooi de gelegenheid om even een goede vergelijking te maken met de Pathe Arena.

De zwager kreeg gezelschap van 3 vrienden, waarvan 2 toch echt grote bioscoop maagden waren. Heenreis verliep vlot en parkeren was geen probleem. Aangekomen in de bios was het tijd om wat versnaperingen in te slaan. Toen de zwager vertelde dat hier geen pauze tijdens de film was, waren er even wat moeilijkheden. Twee metgezellen zaten met een groot dilemma; hoeveel flessen bier moeten we meenemen om 2,5 uur door te brengen. Dit had de zwager nog niet eerder meegemaakt. Hij stopt al 2 uur van te voren met drinken en hoopt dat hij de gehele film niet naar de wc hoeft. Even rekenen en het kwam op de een 3 en de andere 4 flessen uit. Wel zeer handig in Almere is dat ze Heineken ice cold flessen verkopen. Dus 2 flessen werden ice cold want theoretisch zouden die langer koel blijven tijdens de film. Dit mag je toch serieus plannen noemen, ongelofelijk maar waar.

Wat wel opviel was dat je niet meer door mocht lopen bij de kassa's en boven kon wachten tot de zaal openging. Je kon nu pas een kwartier voor de film de zaal in en je moest wachten voor de kassa's. We weten niet of dit nieuw beleid is, maar het vorige was prettiger.

Net zo natuurlijk als de eerste keer blijft The Dark Knight een genot om te zien. Twee en een half uur filmplezier in een goede bioscoop, zie ook weer onze vorig
blog. Deze film blijft een aanrader voor iedereen. Zelfs als je de batman strips nooit leuk gevonden hebt, zal deze film echt niet tegenvallen. Dit is er zeker eentje voor de DVD collectie..... De bios maagden waren zeker onder de indruk van Utopolis Almere en zullen misschien wel vaker meewillen.


Benchmark Utopolis Almere - The Dark Knight

- 1 Beeld (25), 22 punten voor de beeldkwaliteit, het kan net niet tippen aan de IMAX maar komt toch zeker in de buurt.

- 2 Geluid (20), 16 punten voor het geluid. Veel volume, goede balans, zeer vermakelijk om naar te luisteren, maar toch geen
THX.

- 3 Stoelcomfort (15), de stoelen in zaal 1 blijven goed en daarom 12 punten, want de perfecte stoel moet nog gemaakt worden.

- 4 Entree & Kassa (10), 5 punten hiervoor. De entree is indrukwekkend met de gigabrede trap, de kassa's zijn wel oke maar heeft ook wat van een melkstal. Ben je erdoorheen kun je niet meer ff terug iets ophalen. Het wachten voor de kassa's kost Utopolis ook nog een puntje. Voorheen was dit beter.

- 5 Bereikbaarheid & P (10), goede bereikbaarheid met een grote parkeerplaats maar helaas betaald parkeren dus 7 punten.

- 6 Reclame & Trailers (8), 4 punten hiervoor. De reclames en trailers zijn goed, maar alles word verpest doordat er nog steeds mensen binnenkomen tijdens reclame en trailers en zelfs tijdens de film (jammer)!

- 7 Pauze (4), 2 punten hiervoor. Het kiezen voor geen pauze heeft voor en nadelen. Bij deze film is 2,5 uur lang om uit te zitten. Maar als je het van te voren weet kun je je hier op instellen. De rollercoaster factor bij the Dark Knight is wel zo hoog dat 2,5 uur echt makkelijk te doen is. De opbouw van deze bios maakt het ook haast onmogelijk om een pauze te creëren.

- 8 Food & Drinks (4), wederom 2 punten, alles is oke, maar doordat er geen pauze is en je sowieso niet na de kassa iets kan halen blijft het bij de helft van de punten. Wat een mede bios ganger deze keer opviel is dat er nergens prijzen bij staan ! Nooit bij stil gestaan maar wel raar eigenlijk.

- 9 Zaalindruk (2), tot nu toe de meest indrukwekkende zaal. De volle 2 punten. (Antwerpen? Here we come!)

- 10 Verlaten Bioscoop (2), 1 punt omdat het een saaie weg naar buiten is. Wel is het ruim opgezet en ben je zo weer buiten.

Totaal score voor een tweede versie van The Dark Knight: 73!

Geen opmerkingen: