De zwagers waren als laatst te vinden bij: Cinestar Enschede - Inception, Pathe Groningen - The A-Team

zondag 10 januari 2010

Sherlock Holmes - Movieskoop Emmeloord


De Zwagers keken al een tijdje uit naar Sherlock Holmes. We zijn nu eenmaal grote Guy Ritchie fans en deze stond al lang op onze agenda. Ook de movieskoop in Emmeloord die bij de premiere van de Storm is geopend, stond op ons verlanglijstje.

Ondanks het weeralarm van de ANWB gingen we samen met de schakel in de prius op weg naar Emmeloord. Een gloednieuwe bioscoop en dus waren we enorm enthousiast. Bij binnenkomst waren we onder de indruk van de mooie brede trap die naar de kassa leidt. Je verwacht hierna heel wat, maar na het kopen van de kaartjes stonden we in een te kleine ruimte die de lobby zou moeten heten maar het was tegelijkertijd ook de ruimte waar je je handen wast na het plassen. Dit is een zeer vreemde indeling en de gezelligheid is hier ook ver te zoeken.

Na een kwartiertje wachten gingen we zaal 2 binnen. Kleine zaal met een rare indeling van de stoelen. De stoelen waren ook nog eens waardeloos. Ze zitten gewoon veel en veel te laag waardoor je binnen 10 minuten al de behoefte hebt om te gaan staan.

Sherlock Holmes is een fantastische film. Robert Downey junior speelt een geweldige Holmes. Verder zijn alle typische film trucjes van Guy Ritchie aanwezig maar doet het niets ten nadele van het blockbuster gehalte van deze film. Het verhaal was ook geweldig. Wij kijken al weer uit naar deel 2, 3, 4, ......


Benchmark Movieskoop Emmeloord, Sherlock Holmes

- 1 Beeld (25 Hoe vaak moeten we het nog zeggen. Stop nou eens met de analoge film. Er staat nota bene een digitale projector naast! Maar als je dan toch een analoge film projecteert doe het dan tenminste scherp en beeldvullend en niet zoals nu scheef op het doek en vreselijk onscherp. 4 punten.

- 2 Geluid (20), Dat was wel redelijk geregeld bij deze bioscoop. Geen groots geluid maar voor een tweede zaal acceptabel. 6 punten.

- 3 Stoelcomfort (15), Na een aantal hele slechte stoelen in verschillende bioscopen wisten we niet dat het in een nieuwe bioscoop zo erg slecht kan zijn. De stoelen zaten zo laag dat je direct binnen 1 minuut een slapende bips kreeg. Waardeloos. Omdat we de kolk in Assen ook 1 punt hebben gegeven, hier ook maar 1 punt.

- 4 Entree & Kassa (10), Entree begon goed met de trap maar er was maar 1 kassa en de lobby is wel heel erg klein. 3 punten.

- 5 Bereikbaarheid & P (10), De movieskoop is prima bereikbaar en is gelegen aan een groot plein waar wij prima konden parkeren. 7 punten.

- 6 Reclame & Trailers (8), die ontbraken. De film begon eigenlijk direct. Wij willen toch graag in de stemming komen. Maar ook geen slechte regionale reclames, dus 3 punten.

- 7 Huishoudelijke verzorging (4), Zoals we al vertelde is de lobby ook direct de WC en dat is niet echt fris. De WC's waren ook vies. 1 punt.

- 8 Food & Drinks (4), Duur voor veel te kleine flesjes. De pinda's kosten zelfs 2,50 euro. Belachelijk. 0 punten.

- 9 Zaalindruk (2), geen indruk achter gelaten. 0 punten

- 10 Verlaten Bioscoop (2), We waren weer blij dat we konden lopen. De bips ontwaakte weer. 1 punt voor de moeite.

Totaal aantal punten voor Movieskoop in Emmeloord: 26 punten!

2 opmerkingen:

fsahasihfojsf zei

Dat was weer een behoorlijke deceptie zo te lezen!

De Zwagers zei

Yep......! Niet best gewoon....

Groeten
De Zwagers