De zwagers waren als laatst te vinden bij: Cinestar Enschede - Inception, Pathe Groningen - The A-Team

maandag 11 augustus 2008

De brief voor de koning - De Bios Heerenveen

De zondag na het vermakelijke zaterdagavondje in de Euroborg ging de ene zwager met zijn wederhelft en 2 vrienden naar verfilming van het beroemde boek "Brief voor de koning"van Tonke Dragt. De uitgekozen bioscoop was de Bios in Heerenveen.

Na gezellig uit eten te zijn geweest bij De Buurman in Heerenveen ontstond het idee om lekker naar de bioscoop te gaan om even af te koelen van het benauwde weer. De keuze voor de brief voor de koning stond vrij snel vast omdat 3 van de 4 het boek vroeger gelezen heeft. Een boek verfilming is en blijf altijd riskant maar na het succes van Lord of the Rings en Harry Potter schijnt nu elk boek verfilmt te moeten worden.

We hadden de film van 7 uur en stonden om 5 voor 7 pas in de gelukkig zeer korte rij van de Bioscoop. Vlug even kaartjes kopen en een plekje uitzoeken in Zaal 2. De Bios in Heerenveen staat nou niet echt bekend om zijn grote zalen maar we hadden gelukkig nog een plekje middenin de zaal. Al snel begonnen de reclames en de trailers. Heerenveen is een kleine bioscoop en daardoor hebben de reclames ook een regionaal karakter. Verrassend genoeg waren er geen trailers. Een beetje jammer want de zwager had zich nogal verheugd op de trailer van The Mummy III.

De eerste helft van de film begon interessant maar kon eigenlijk niet boeien. Het is en blijft een kinderfilm en dat is goed te merken. Echt heel erg spannend wordt het nooit in de eerste helft. Maar na de uitspraak van de Broer van de koning dat de rest van de weg nog gevaarlijk wordt, schiep verwachtingen. De pauze kwam op een geschikt tijdstip en was er ruim tijd voor wat drinken een toilet bezoekje.

Helaas was de tweede helft van de film nog minder spannend dan de eerste helft. De rest van de weg van Tiuri was heel snel afgelopen en eindigde de film in een vies zoetsappig geheel. Het ergste van allemaal was dat de bips van de zwager aan het slapen was geslagen omdat de stoel comfort nou niet echt geweldig was.

Al met al een bioscoop belevenis die erg tegenviel!


Benchmark De Bios Heerenveen - De brief voor de koning

Hierbij de benchmark:

- 1 Beeld (25), Helaas helaas hiervoor krijgt de Bios niet meer dan 3 punten. Het beeld is niet groot. Analoog is echt verleden tijd. De zwager zijn schoonmoeders analoge TV is nog beter. Het brandende uitgangsbordje is erg erg storend.

- 2 Geluid (20), Ook hierbij helaas zeer weinig punten. 3 punten voor de moeite maar de film uit zaal 1 kwam er af en toe boven uit. Verder heb je niet het idee dat het geluid 5.1 is. De krakende oude boxen die te hard staan is het toppunt van ergenis.

- 3 Stoelcomfort (15), 1 punten voor de stoelen. De Zwager had immers een slapende bips. Constant draaien is geen pretje. Waar krijg je tegenwoordig nog een slapende bips van. De ene punt krijgt de Bios nog omdat het een stoel is en geen kratje.

- 4 Entree & Kassa (10), Omdat het rustig was hoeften we niet buiten in de rij te staan, maar de kassa en entree zijn niet mooi en indrukwekkend. We werden wel snel geholpen door aardig vriendelijk personeel. 2 punten.

- 5 Bereikbaarheid & P (10), 8 punten. Hier pakt de Bios punten. Groot parkeerplaats die prima te bereiken is. ´s avonds is het gratis om te parkeren.

- 6 Reclame & Trailers (8), 1 punt. Er waren geen trailers en de regionale reclames waren een soort diashow die scheef op het doek wordt geprojecteerd.

- 7 Pauze (4), 3 punten. Prima pauze, we konden even snel food en drinks halen en een bezoekje aan het toilet brengen. Alleen dat het toilet beneden is, is niet echt handig.

- 8 Food & Drinks (4), 2 punten. Het assortiment van de food is uitgebreid genoeg maar die spuit cola en sinas kan echt niet meer. Doe ons maar een flesje cola.

- 9 Zaalindruk (2), 0 punten. Mijn garage lijkt groter.

- 10 Verlaten Bioscoop (2), 1 punten. Je staat zo buiten en je verlaat de bioscoop zoals je er bent binnen gekomen. Verder hangt er weinig bioscoop sfeer.

Totale score voor deze niet leuke zondagavond bioscoop beleving: 24 punten.

Geen opmerkingen: