De zwagers waren als laatst te vinden bij: Cinestar Enschede - Inception, Pathe Groningen - The A-Team

zondag 9 november 2008

James Bond Quantum of Solace - Metropolis Antwerpen

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. De zwagers gingen met hun schakel naar de grootste bioscoop van Europa. Wederom in de Prius voor een ritje van 3 uurtjes richting België. Onderweg koffie met warme appelgebak en vol spanning afwachten op wat er ging komen.

Eenmaal aangekomen in Antwerpen vonden we zeer snel een ruim parkeerterrein. Gratis. De zwagers waren even niet in staat om de grote van deze bioscoop te bevatten. De zuilen bij de ingang waren indrukwekkend en geven een gevoel van grootsheid. Dit werd extra bevestigd door de brede en grandioze entree. Zitten we nu in Amerika of echt in België? We waren direct de reis van 3 uren vergeten. Via internet hadden we kaartjes gekocht voor onze eigen zetel op drie kwart in het midden van de zaal. Onze geliefde plaatsen in een bioscoopzaal. Erg fijn om te weten dat je van te voren al weet dat je deze zetels hebt.

Het wachten in de lobby was totaal geen straf maar binnenkomst in zaal 5 was mindblowing. Wat een hal, wat een enorme zaal, wat een mooie inrichting en wat een kolossaal doek. Alles wat een bioscoop zaal moet hebben komt hier samen. Daar komt nog bij dat de zaal "High Definition Digital cinema" en THX gecertificeerd is. Dit is definitief (tot nu toe) de mooiste zaal waarin de zwagers ooit zijn geweest.

Na enkele matige reclames en trailers begon eindelijk de nieuwe 007. Wij zijn grote fans van de nieuwe Bond-stijl die Casino Royal geïntroduceerd heeft en Quantum of Solace is een perfect vervolg hierop. Kort maar krachtig zaten we volledig in het verhaal en zaten op puntje van onze comfortabele stoelen. Het enige nadeel aan QoS blijft dat het niet een op zich zelfstaande film is. Als je de vorige niet hebt gezien dan snap je niet veel van dit verhaal.

Met een wauw gevoel werden we wat te snel en efficiënt de bioscoop uit geloodst. Maar het utopische gevoel van de grootste en misschien wel beste bioscoop van Europa blijft overheersen. Hier komen we zeker terug.

Benchmark Metropolis Antwerpen - James Bond Quantum of Solace

-1 Beeld (25), 21 punten voor helaas nog een analoge film. Maar beter als dit kan ook echt niet met een analoge film. Het doek van 24 bij 12 meter was fantastisch en toch niet te groot.

- 2 Geluid (20), 16 punten voor zeer goed geluid. Veel volume en zonder enige vervorming. Toch had de ene zwager af en toe last van een echo als er een rustig praatmoment was.

- 3 Stoelcomfort (15), 13 punten voor fijne stoelen met brede armsteunen en veel beenruimte. Dat terwijl er toch 683 zitplaatsen in deze zaal zijn. Voor stelletjes zijn de loveseats zeer aan te bevelen.

- 4 Entree & Kassa (10), De volle 10 punten. Beter als dit hoeft niet. Geen gedoe bij de kassa's, de grote brede lobby creëerde een goed sfeer en geen benauwd gevoel.

- 5 Bereikbaarheid & P (10), 9 punten. Alleen als onze auto voor ons geparkeerd wordt kan dit beter. Voor de rest prima. Gratis parkeren op 1 minuut lopen is perfect.

- 6 Reclame & Trailers (8), 5 punten. Als eerste misten we de THX intro en de reclames en trailers zouden spectaculairder kunnen. Ook blijft het zeer jammer dat er mensen blijven binnenkomen. Hier kan zelfs deze bios nog echt wat aan verbeteren.

- 7 Pauze (4), Gezien de korte film was een pauze niet nodig en gelukkig kwam die ook niet. 3 punten. Want er waren toch mensen die nodig moesten plassen.

- 8 Food & Drinks (4), 1 punt. Spuitcola en een matig assortiment is echt niet wat je zou verwachten van zo'n bios.

- 9 Zaalindruk (2), De volle 2 punten.

- 10 Verlaten Bioscoop (2), 0 punten. Sfeerloos en zonder enig idee dat je nog in de bioscoop liep, stond je buiten.


De zwagers kennen de grootste bioscoop van Europa 77 punten. De nieuwe nummer 1!

Geen opmerkingen: