De zwagers waren als laatst te vinden bij: Cinestar Enschede - Inception, Pathe Groningen - The A-Team

dinsdag 6 april 2010

The Book of Eli - Luxor Theater Meppel

Afgelopen vrijdag gingen de Zwagers weer op pad voor een nieuwe bioscoopbeleving. De eerste na een lange winterstop. Deze keer was Luxor Theater in Meppel aan de beurt. Na het zien van de trailer van The Book of Eli, stond deze al snel op ons 'nogtezien' lijstje. Dus in de Prius en volgas richting Meppel.

We konden mooi snel parkeren en we hadden nog tijd genoeg om een rondje centrum te maken. Meppel was voor ons vrij onbekend maar het lijkt op het eerste gezicht aardig gezellig. We hadden nog zin aan een bakkie dus op naar de Swaenenborgh. Hier begon voor ons een lampje te branden; was dit voorheen niet bioscoop het Zwaantje?

Eenmaal binnen kon je goed zien dat dit een Luxor bioscoop was. Wij hadden al goede ervaringen met Luxor Theater Hoogeveen. In Meppel is net als in Hoogeveen moeite gedaan om de bioscoop gezellig te maken. Dit valt gelijk op en voor een relatief kleine bioscoop is dit wel belangrijk, vinden wij. Het concept van deze bioscoop is erg leuk omdat je de mogelijkheid hebt om tijdens de film ook een hapje en een drankje kan bestellen. Wij zaten zelf teveel in de film om iets te bestellen maar het idee is erg leuk. De zelfdimmende sfeerverlichting om iets te kunnen bestellen, geeft een bijna romantische sfeer. De volgende keer gaan de zwagers wel apart met de schakel of met de vriendin.

De film begon en vanaf het eerste moment zaten we er lekker in. Denzel speelt weer een goede rol. Even dachten we dat we in MadMax 4 waren beland maar dat viel alles mee. Een echte aanrader. Het einde van het verhaal was wel een beetje Amerikaans maar de verrassende clou op het einde is niet te voorspellen.


De kop is er weer af en we kijken uit naar de volgende ronde. There is no plan B!


Benchmark Luxor Theater Meppel - The Book of Eli

- 1 Beeld (25), Voor een relatieve kleine bioscoop was het best een aardig scherm. Redelijke scherp en weinig storende elementen. De verhouding zaal ten opzichte van het scherm is erg goed. 11 punten.

- 2 Geluid (20), Goed om aan te horen maar de zwagers willen af en toe toch een beetje uit hun stoel trillen. Maar zeker niet slecht. 8 punten.

- 3 Stoelcomfort (15), Jammer maar helaas. Te laag en te hoekig en je zit bij je buurman op schoot. Hierin kan deze bioscoop wel verbeteren. 3 punten.

- 4 Entree & Kassa (10), Gezellig en zeer vriendelijk personeel. Je zou bijna willen dat je eigen kroeg zo leuk is ingericht. 6 punten.

- 5 Bereikbaarheid & P (10), Parkeren was geen punt maar als je tijdens de winkeltijden naar de bios gaat dan is het betalen. Bereikbaarheid is prima. 5 punten.

- 6 Reclame & Trailers (8), 4 dagen later en de reclames en trailers zijn bijna niet blijven hangen. Behalve dat dit de eerste keer was dat wij the A-team op een groot scherm zagen! 2 punten.

- 7 Huishoudelijke verzorging (4), Prima in orde. 3 punten.

- 8 Food & Drinks (4), Spuitcola en helaas geen pinda's. Het assortiment is niet uitgebreid. 2 punten.

- 9 Zaalindruk (2), Toch een leuke schattige zaal met al die lichtjes maar niet indrukwekkend. 1 punt.

- 10 Verlaten Bioscoop (2), Gewoon via de ingang. 1 punt.

Totaal aantal punten voor Luxor Theater Meppel: 42

Geen opmerkingen: