De zwagers waren als laatst te vinden bij: Cinestar Enschede - Inception, Pathe Groningen - The A-Team

vrijdag 1 januari 2010

Avatar 3D - De Bios Heerenveen

Om te beginnen aan iedereen de beste wensen voor 2010. Laten we hopen dat er dit jaar weer mooie films in de bios zullen verschijnen. Afgelopen woensdag had de schakel een briljant idee, dat een nieuwe dimensie heeft gebracht in onze bioscoop belevingen. Zo zaten we bij de vroege woensdagavond voorstelling van de kerstvakantie bij de nieuwe James Cameron: Avatar en wel bij de 3D versie.

De vorige keer dat we in Heerenveen waren was het niet zo'n succes. Maar nu zaten we in zaal 1 en met de nieuwe digitale 3D projector. Dus tijd voor een herkansings blog die misschien wel meer punten gat opleveren.

3D is een aparte ervaring, voor de film begint krijg je een bril. Een van de zwagers had zijn eigen ouderwetse rood blauwe 3D bril mee om te kijken of dat nog werkt. Maar zoals verwacht zijn de nieuwe brillen een stuk geavanceerder. Een grote zwarte bril die een soort prisma tussen de ogen heeft. Vervolgens waren er geen trailers of reclames om aan het 3D te wennen. Het gevolg was dat we een half uur lang van de film gewend moesten raken aan het nieuwe kijken. Je weet gewoon niet hoe en waar je naar moet kijken. Vooral de zwevende ondertiteling is erg raar.

Maar na een half uur raak je eraan gewend en ga je er ook het mooie van inzien. De prachtige omgeving van Pandora springt van het scherm en de voorwerpen vliegen om je oren heen. Na twee uur film kun je maar 1 conclusie trekken. Avatar is een lust voor het oog en zeker een betere film dan Cameron's eerdere Titanic.


Benchmark De Bios Heerenveen, Avatar 3D


- 1 Beeld (25), Zaal 1 is überhaupt al stukken beter dan zaal 2. In Zaal 1 staat nu een fijne digitale 3D projector. Het beeld was nu eindelijk heel erg scherp. Digitaal is toch de toekomst. Maar of de niet confortabele 3D bril nu zo fijn is. Onze neuzen deden op het einde gewoon zeer. 14 punten.

- 2 Geluid (20), Ook het geluid is nu stukken beter. Alleen niet echt heel erg top. 8 punten.

- 3 Stoelcomfort (15), De stoelen in zaal 1 zijn ook stukken beter. Gelukkig geen slapende bips dit keer en het was uit te houden. 6 punten.

- 4 Entree & Kassa (10), Helaas niet veel beter en totaal niet anders. 2 punten voor het vriendelijke personeel.

- 5 Bereikbaarheid & P (10), 8 punten. Hier pakt de Bios punten. Grote parkeerplaats die prima te bereiken is. ´s avonds is het gratis om te parkeren.

- 6 Reclame & Trailers (8), Deze ontbraken dus jammer genoeg. 1 punt.

- 7 Huishoudelijke verzorging (4), Gemiddelde schone WC's maar de bios maakt niet een opgeruimde schone indruk en stinkt muf. 1 punt.

- 8 Food & Drinks (4), Het assortiment van de food is uitgebreid genoeg maar die spuit cola en sinas kan echt niet meer. Doe ons maar een flesje cola. 2 punten.

- 9 Zaalindruk (2), 1 punt omdat zaal 1 beter is dan zaal 2.

- 10 Verlaten Bioscoop (2), 1 punt. Je staat zo buiten en je verlaat de bioscoop zoals je er bent binnen gekomen. Verder hangt er weinig bioscoop sfeer.

Nieuw totaal aantal punten voor De Bios in Heerenveen: 44 punten!

Geen opmerkingen: